1. dag – ”Det tidligere Vest Berlin”

Fredag hen på eftermiddagen ankommer vi til Berlin, hvor vi skal bo i  centrum af det tidligere Vestberlin, hvor der især ved juletid er en fin stemning her med masseraf lys, farver, neon og intensiv shopping stemning. Efter vi har tjekket ind på hotellet, går vi sammen på
opdagelse i området, hvor vi ender oppe ved kirkeruintårnet af Kaiser-Wilhelm Gedächtnis Kirche, som er vartegnet for det tidligere Vest Berlin for enden af Kurfürstendamm. Her skal vi opleve det store og hyggelige julemarked. Kl. 19.00 er der aftensmad på en restaurant i nærheden for dem, der har tilmeldt sig dette. Herefter er aftenen til fri disposition.

2. dag – ”Jul i Berlin”

Kl. 09.30 starter vi dagen med at køre en tur i det tidligere Vest Berlin med Kurfyrsten Damm, forbi de 5 nordiske ambassader, Sejrssøjlen og videre til Rigsdagsbygningen. Herefter fortsætter turen til Brandenburger Tor og Holocaustmonomentet inden vi slutter ved Gendarmenmarkt, hvor vi skal opleve det første og vel nok fineste julemarked i Berlin. Turen fortsættes til Potsdammer Platz, hvor vi skal se det fantastiske Sony Center inden der er frokost på egen hånd. Hen på eftermiddagen kører vi retur til hotellet, hvor der er et lille ophold til at shoppe omkring Kurfürstendamm.
Kl. 18.30 tager vi ind til Alexander Platz, hvor vi spiser til aften på Hotel Park Inn. Herefter er der mulighed for at opleve endnu et par storslåede julemarkeder på egen hånd på Alexander Platz og foran ”Det røde Rådhus”.
Kl. 21.45 kører vi en lille ”panoramatur” retur til hotellet.

3. dag – ”På sporet af den kolde krig”

Kl. 09.30 står vores guide klar igen. Vi starter dagen i det ældste Berlin, Nikolaiviertel, Unter den Linden, Slotsøen med genopførelse af Kongeslottet samt Berliner Dom. Vi skal også opleve ”Det tidligere Øst Berlin” med Karl Max Strasse, og East Side Gallery som er det længste sammenhængende stykke af Berlinmuren, der står tilbage bemalet af internationale kunstnere efter murens fald og Checkpoint Charlie, nok den mest berømte grænseovergang i Berlinmuren. Her er der tid til at gå lidt rundt på egen hånd, inden der køres hjem til Danmark.

Mulighed for halvpension: Der er mulighed for tilkøb af 2 x aftensmad på 2 forskellige restauranter for i alt kr. 350. Dette skal bestilles ved tilmeldingen.

Der tages forbehold for ændringer.