1. dag
Kl. 06.00 lørdag morgen er der afrejse fra Viborg , der køres over Fyn og Sjælland og videre over Øresundsbroen til Sverige og Ystad, hvor vi tager færgen til Rønne med ankomst først på eftermiddagen. Her stiger vores lokale guide på bussen. Efter en kort rundtur i Rønne kører vi østpå med første stop ved Slau´s Stene, en spændende stenpark. Vi skal også besøge en af de fire bornholmske rundkirker, Nylars inden turen går videre gennem Åkirkeby ud til østkysten og Balka Strand , hvor vi skal bo.

2. dag – Nordbornholm
I dag kører vi op ad kystvejen gennem Nexø og Svaneke til Gudhjem og videre til Skandinaviens største borgruin, Hammershus , hvor vi hører den omtumlede historie. Efter et besøg på borgen kører vi til Hammerhavn, Opalsøen og Hammer sø, før vi igen kører sydpå gennem Sandvig, Allinge og Tejn ned til Bornholms Kunstmuseum og Helligdomsklipperne. Herefter fortsætter vi til Danmarks eneste bjergby Gudhjem med et hyggeligt by og havnemiljø. Efter et ophold her fortsætter vi turen sydpå ned til et besøg på Aarsdale Mølle, før vi igen ankommer til vores hotel.

3. dag – Midt- og Sydbornholm
I dag skal vi besøge den største af Bornholms fire rundkirker, Østerlars Rundkirke. Her bliver der også tid til at besøge Sæberiet, som ligger i en smuk gammel gård ved siden af kirken. Herefter kører vi til Kræmmerhuset, som har Bornholms smukkeste have. Her er der også en butik med spændende keramik og brugskunst, som er et besøg værd. Senere går turen gennem Almindingen til Svaneke, hvor guiden fortæller og viser byen frem. Her bliver der god tid til selv at besøge byens butikker på egen hånd og finde et sted at spise frokost. Nu kører vi helt ned på sydspidsen af Bornholm, Dueodde med den meget populære strand som besøges af tusindvis af turister hvert år. På vejen tilbage til hotellet besøger vi den lille hyggelige by, Snogebæk med spændende butikker .

4. dag – Vest- og Midtbornholm
Dagens udflugt går først til Ols Rundkirke. Herefter skal vi besøge
Bornholms Tekniske Samling, som rummer utallige effekter fra ”gamle
dage” og videre til Vang, som ligger helt nede ved havet mellem stejle
klipper. Vi besøger Ringe Bakke granitbruddene og kører en meget smuk
tur langs havet til Hellig Peder og Teglkås inden vi kommer til Hasle. Her
aflægger vi et besøg på det gamle museumsrøgeri, hvor guiden fortæller
om røgningens ædle kunst. Vi kører videre til Rønne, hvor guiden tager os
med på en gåtur gennem den gamle bydel med de smukke bindingsværks
huse. Der bliver der også tid til at udforske Rønne på egen hånd og spise
frokost . Herefter fortsætter vi til største stenbrud og videre ind på øen, hvor vi skal besøge Rytterknægten, Ekkodalen og Bisonskoven.

5. dag
Efter morgenmaden sættes kursen igen mod Rønne, hvor vi tager Bornholmerlinjen tilbage til Ystad. Herfra går turen ad samme vej retur med passende pauser og frokost. Hjemkomst forventes kl. ca. 20.30.

Ret til ændringer forbeholdes.