Program

Vi kører til Dresden den 13. – 17. maj 2024 for kr. 4.295.   

1. dag

Kl. 06.00 mandag morgen er der afrejse fra Viborg, og der køres med passende pauser gennem Tyskland via Berlin til Dresden, hvor vi ankommer sidst på eftermiddagen. Efter indtjekning på hotellet går vi evt. lille tur i området. Kl. 19.00 er der 2-retters aftensmad på hotellet. Aftenen fri.

2. dag
Vi starter til fods i det historiske centrum Altstadt, hvor vi ser og hører om, hvad August den Stærke satte sit aftryk og præg på. På byrundturen skal vi bl.a. opleve barokanlæget Zwinger, Semperopraen, Residensslottet, Hofkirche og det 102 meter lange vægbillede Fürstenzug, lavet af 24.000 Meissen porcelænskakler. Vi skal også opleve Den brühlsche Terrasse, som er anlagt oven på den gamle fæstnings- og bymur. Vi slutter ved den fantastiske Frauenkirche, som blev totalt ødelagt under bombardementet i 1945.

Herefter er frokost på egen hånd. Efter frokost går vi tilbage til Zwinger, klokkespilspavillonen /porcelænssamlingen og ser August den Stærkes store kinesiske vaser og Meissen porcelæn. Samlingen er verdens største og omfatter 20.000 stykker porcelæn. Vi slutter af i det moderne Dresden, hvorefter resten af eftermiddagen er fri til shopping eller blot slappe af på en af byens mange caféer. Kl. 19.00 Aftensmad.

3. dag
Vi starter dagen med at se ”Den gyldne Ridder”- August den Stærke, inden vi fortsætter til porcelænsbyen Meissen, som er verdensberømt for fremstilling af porcelæn. Her får vi indblik i fremstillingen af ”Det hvide Guld” og ser museets meget smukke udstilling med adskillige tusinde genstande, som fører os mere end 300 år tilbage i historien. Efter besøget på fabrikken er der lejlighed til på egen hånd at kigge lidt på byen og evt. nyde en frokost. På vejen tilbage får vi en guidet rundtur i bussen gennem Dresden Neustadt. Resten af eftermiddagen er fri til at opleve Dresden. Kl. 19.00 er der 2-retters aftensmad på hotellet. Aftenen fri.

4. dag
I dag går turen ud, hvor vi skal opleve det smukke landskab omkring Dresden med sandstensklipper. Vi kører først til Middelalderborgen Königstein, der ligger på toppen af de stejle klipper højt over Elben. Her ser vi den spændende isolerede landsby, der var uindtagelig under diverse krige. Vi nyder her den fantastiske udsigt ud over Elben.

Turen fortsætter videre til Bastei, som er en del af det område, der hedder Sachsiske Schweiz, hvor vi igen skal nyde udsigten ud over Elben og sandstensbjergene. Turen forsætter til August den Stærkes lystslot Pillnitz, der ligger lige ned til Elben. Her skal vi se den smukke barokhave/slotspark, der også er kendt for sit 300 år gamle Kamiélia Blomstertræ. I dag er der mulighed for at spise let frokost forskellige steder. Retur til Dresden, resten af dagen på egen hånd. Kl.19.00 Aftensmad på hotellet.

5.dag
Kl. 08.00 er der efter nogle spændende og oplevelsesrige dage afrejse fra Hotel Ibis, og der køres igen retur med passende pauser til Danmark med mulighed for frokost og aftensmad. Der gøres ikke ophold ved den dansk/tyske grænse på ud- eller hjemturen.

Ret til ændringer forbeholdes.