Programmet for Stockholm byder på mange seværdigheder.  

1. dag – Udrejse

Kl. 06.00 er der afrejse fra Viborg med kurs mod Frederikshavn, hvor vi skal med Stena Line til Göteborg. Herfra fortsætter turen mod Stockholm med passende pauser undervejs. Vi forventer at være fremme ved hotellet ca. kl. 19.30. Inden aftenspisningen laver vi en lille gåtur og orienterer os omkring hotellet.

2. dag: Byrundtur og Gamla Stan

Den første dag i Stockholm starter vi sammen med vores danske guide Rie med en bustur rundt i byen, bygget på fastland og 14 øer – Nordens Venedig. Vi ser fine ”highlights” og skaber os et overblik over byen fra fantastiske udsigtspunkter. Sidst på formiddagen havner vi i den såkaldte ”Gamla Stan”- den ældste bebyggelse. Rie tager os med rundt i de smalle middelaldergyder, og vi besøger naturligvis også Stortorget, hvor hovederne faldt i blodbadet 1520, og Christian den 2. gjorde sig fortjent til navnet ”Christian Tyran”. Vi ser slotskirken og kigger på kongeslottet udefra med vagtskiftet kl. 12.15.

Herefter er eftermiddagen fri til at nyde Gamla Stan med de mange butikker og caféer.
Kl. 19.00 er der middag/aftenbuffet på hotellet. Aftenen er fri.

3. dag – Stadshuset, Vasa Museet og Drottningholm

I dag skal vi først besøge Stockholms imponerende Stadshus (Rådhus). Her afholdes den store årlige Nobelprismiddag. Stadshuset rummer også den Gyldne Sal, hvor væggene er beklædt med mere end 18,6 mio. små mosaikker af glas og guld. Efterfølgende skal vi besøge det smukke Drottningholm – ikke uden grund kaldet Nordens Versailles – hvor kong Karl Gustav og dronning Silvia har deres private bolig. Her skal vi opleve slottet, dog ikke den private del, og nyde parken.

Kl. 19.00 er der middag/buffet på hotellet. Aftenen er fri.

4. dag – Linköbing og Berg sluser  ved Göta kanalen

Efter morgenmaden går turen til Linköping, hvor vi skal opleve den smukke handelsby og byens Domkirke. Efter frokost tager vi til Frilandmuseet Gamla Stan. Dagen sluttes af med en tur til Bergs sluser, hvor vi går en tur langs Göta kanalen. Kl. 19.00 er der middag/buffet på hotellet
Aftenen er fri.

5. dag – Hjemrejse

med et besøg i den historiske by Vadstena fra 1500-tallet, Sveriges første hovedstad. Vi ser fæstnings- anlægget ved Sveriges andenstørste sø, Vættern, og klosterkirken og hører historien om Sancta Birgitta. På vejen til Göteborg besøger vi ruinen Brahehus, inden vi skal med færgen retur til Danmark. Kl. 16.00.

Ret tilændringer forbeholdes.