Program

Vi kører til “Jubilæumstur” til Prag 5 dage i Påsken 2024 for kun kr. 3.795,-. Vores program byder på mange seværdigheder.  

1. dag – Udrejse

Tidligt torsdag morgen er der afrejse fra Viborg, og der køres gennem Tyskland med passende pauser, herunder for frokost, inden vi når Prag ved aftenstid. Efter indkvartering vil der blive serveret en 2-retters menu i skibets restaurant.

2. dag: Byrundtur

Vi starter byrundturen med først at køre en tur i bussen op til den imponerende Hracanyborg, Herefter fortsættes til fods, idet den gamle bydel skal opleves til fods. Efter af have set Prags imponerende borgområde med Skt. Vitus Katedralen i midten, går vi videre af den Italienske gade til Karlsbroen over floden Moldau, der deler Prag. Vi fortsætter af ”kongevejen” til rådhuset med det astronomiske ur og Týn-kirken for at slutte ved Folkets Hus. Efter byrundturen, der tager 3-4 timer, kan Prag opleves på egen hånd indtil kl. 19.00, hvor der en 2-retters menu i restauranten på Botel Albatros.

3. dag: Glasværk og Borgen i Karlstein
Vi starter dagen med at køre til Nizbor, som ligger ca. 40 km. syd vest for Prag. Her skal vi besøge et gammelt glasværk, som er kendt for deres slebne krystal, og hvor der også er mulighed for at købe i fabrikkens butik. Herefter fortsætter vi til Karlstein, hvor vi skal opleve den gamle middelalderborg, som Karl IV lod bygge i 1300-tallet. Vi skal også opleve et af Tjekkiets flotte voksmuseer, inden der er frokost på egen hånd. Hen på eftermiddagen køres retur til Prag. Kl. 19.00 er der middag i restauranten på Botel Albatros. Efter middagen vil der blive arrangeres en lille gåtur til Rådhuspladsen og Karlsbroen, så der er mulighed for at opleve ”Prag by Night”.

4. dag: Troja-palæet, Prags TV-tårn og Nationalmuseet

Vi starter med at køre op i Troja området, hvor vi først skal opleve Prags mest bemærkelsesværdige sommerpalæ Troja med de smukke fresker på vægge og loft. Herefter fortsætter vi til Prags 216 meter høje TV-tårn, hvor vi nyder udsigten over Prag 93 meter oppe. Her serveres en ”Jubilæumssandwich”, inden vi fortsætter til fantastiske nyrenoverede Nationalmuseum – en unik oplevelse, både bygningsmæssigt og historisk – og indeholder en endvidere en enestående naturhistorisk afdeling. Kl. 18.00 er middag på Botel Albatros. Kl. 20.00 slutter vi af med en sejltur på floden Moldau, hvor vi igen skal opleve “Prag by Night” men fra vandsiden. På sejlturen, der tager 2 timer, serveres kaffe med kage, og der underholdes med levende musik.

5.dag: Hjemrejse

Kl. 8.00 tager vi igen afsked med Prag. Vi kører med passende pauser retur til Danmark og med en forventet hjemkomst til Viborg sidst på aftenen.

Ret til ændringer forbeholdes.