Dresden

Kulturbyen Dresden – Perlen ved Elben – også kaldes Tysklands Firenze, er hovedstad i delstaten Sachsen. Oplev det historiske Dresden, Meissen og Sachsisk Schweiz med PouLis Rejser – 5 dage fra den 13. – 17. maj 2024 fra kun kr. 4.295,-.

Dresden huskes nok mest for de allieredes bombardement i februar 1945, hvor det meste af byen blev lagt i ruiner. Nu står den gamle kulturby igen klar efter et omfattende restaureringsarbejde. Dresden byder på det hele – kunst, kultur, smuk arkitektur, musikliv og en storslået natur ved Elben, som skærer sig gennem dybe klippekløfter i det Sachsiske SchweDresden er måske mest kendt for de allieredes bombardement i februar 1945, som lagde det meste af byen i ruiner. Genopbygningen ved hjælp af gamle tegninger, fotografier og post-kort er nu fuldendt og er nu UNESCO-beskyttet.

Vores danske guide (Anders fra Berlin) tager os med helt tilbage i historien, hvor kurfyrste August den Stærke opførte enorme barokanlæg som Zwinger, Statsoperaen og Residensslottet, som er blandt de ældste bygninger i Dresden. Byen er kendt for kultur, kunst og den unikke arkitektur og ikke mindst storslået natur, hvor Elben skærer sig gennem dybe klippekløfter i det Sachsiske Schweiz.

Hotellet er centralt beliggende direkte på gå- og shoppinggaden Prager Strasse mellem hovedbanegården og den gamle bydel.

Se programmet, læs om hotellet eller download brochuren.

Inkl. halvpension, udflugter og entréer, dansk guide og rejseleder

Når du tager med PouLis Rejser til Dresden, får du et unikt indblik i både Dresdens historie men også de omkringliggende seværdigheder. Vi blandt andet en tur til porcelænsbyen Meissen, som ligger idyllisk ned til Elben ca. 25 km. nord for Dresden. Her besøger vi porcelænsfabrikken, hvor vi ser “det hvide guld”s tilblivelse samt ser det smukke museum, hvor udstillingerne fører os mere end 300 år tilbage i historien.

Vi glemmer heller ikke naturen omkring Dresden, der er helt speciel med sine fantastiske sandstensklipper i Sachsiske Schweiz, hvor vi nyder udsigten fra Bastei klipperne 190 meter over Elben.

Vi besøger også det smukke lystslot Pillnitz, som August den Stærke også var bygherre for. Her skal vi opleve slotsparken, hvor der bl.a. står det 300 år gammelt Kamelia Blomstertræ, og dets skræddersyede drivhus, som kan køres hen over træet om vinteren.

Vi kører også til Königsstein, hvor vi skal opleve den imponerende og uindtagelige fæstning fra det 12. århundrede. Bygningerne fungerede som statsfængsel i århundreder, men nu er fæstningen blevet en turistattraktion.

Vi glæder os til at vise jer Dresden og dets mange fantastiske seværdigheder.

I turen er inkluderet transport i ****luksusbus med med Wi-Fi, kaffe og rundstykke på udturen, udflugter, entréer iflg. program, rejseleder og dansk guide samt byskat og gebyr til Rejsegarantifonden. Pris uden aftensmad er 3.695 kr.

Depositum kr. 500,- betales ved rejsens bestilling.