1. dag

Kl. 06.00 mandag mor gen er der afrejse fra Viborg, der køres over Fyn, Sjælland og videre over Øre sundsbroen til Sverige og Ystad, hvor vi tager færgen til Rønne med ankomst først på eftermiddagen. Her stiger vores lokale guide på bussen. Efter en kort rundtur i Rønne kører vi videre nordpå mod Hasle til Hammershus slotsruin og besøgscenter , hvor vi gør et ophold, inden vi fortsætter via Sandvig til vores hyggelige hotel i Allinge.

2. dag

I dag kører vi sydpå til Ols rundkirke, hvor vi gør et kort stop og hører om rundkirkerne på Bornholm. Vi kører videre mod Hellig Peder og en smuk tur langs kysten til Teglkås. Vi fortsætter til Ringe Bakke granit brud og over til Bornholms Tekniske Samling, som rummer en masse effekter fra ”gamle dage”. Efter besøget fortsætter vi langs østkysten til Danmarks eneste bjerg by Gudhjem, hvor der bliver tid til at opleve byen på egen hånd og spise frokost måske en ”Sol over Gudhjem” på røgeriet? Vi fortsætter med stop ved Østerlars Rundkirke og videre til Kræmmerhuset, som har Bornholms smukkeste have og butik med spændende keramik brugskunst.

3. dag

Vi starter dagen med at op til Opalsøen og Hammer havn, inden turen går til Hasle med besøg på museumsrøgeriet. Her vil guiden fortælle om røgningens ædle kunst. Herefter kører vi til Rønne øens hovedstad, hvor vi først får en guidet gåtur rundt i den gamle bydel med de smukke bindingsværkshuse. Der bliver også tid på egen hånd til at se byen og spise frokost på egen hånd. Vi fortsætter til Bornholms største stenbrud og videre ind midt på øen til den store skov, Almindingen. Her skal vi besøge Rytterknægten, Ekkodalen og Bisonskoven, hvor vi håber at møde den europæiske skovbison, som holder til i et 200 hektar stort område i skoven.

4. dag

I dag skal vi til Bornholms sydspids. Vi kører ad kystvejen til Bornholms Kunstmuseum og Helligdomsklipperne med 20 meter høje klipper, kløfter og grotter helt ud til vandet. Her gør vi et stop til at nyde udsigten. På vejen hertil kigger vi også ind i Troldeskoven syd for Tejn . Vi fortsætter ad kystvejen til den smukke gamle købstad Svaneke, hvor guiden på en lille gåtur fortæller og viser byen frem. Her bliver der igen tid til at besøge byens butikker og spise frokost. Vi fortsætter sydpå gennem Nexø og med en afstikker til Balka og Snogebæk til Dueodde med den populære hvide strand som besøges af tusindvis af turister hvert år. Vi kører retur gennem Åkirkeby, Almindingen og Tejl til hotellet.

5. dag

Efter morgenmaden sættes kursen igen mod Rønne, hvor vi skal med Bornholmerlinjen retur til Ystad. Herfra går turen ad samme vej retur med passende pauser og frokost. Hjemkomst først på aftenen.

Ret til ændringer forbeholdes.